top of page
  • Pasi

”Phat Pocket Arcade” omatekoinen taskupelikonsoli - luonnosteluvaihe

Päivitetty: 7. tammik. 2021


Sain kuluneen viikon aikana ensimmäiset tilaamani komponenttitoimitukset taskupelikonsolin suunnittelua varten. Posti toi pari 2.2 tuuman TFT näyttöä, pikkuiset analogiset joystickit, sekä peukkutatin kaapeliin sopivan piirilevyn liittimineen. Lisäksi sain tulliselvitettyä paketin Adafruitilta, jossa pitäisi saapua piakkoin pari Raspberry PI Zero -korttia, pari pientä kaiutinta ja tärkeä peliohjaimien kytkemiseen sopiva liiitäntäkortti.

Ennen varsinaisen 3D mallinnuksen aloittamista täytyy ensin hoitaa pikku juttu ja opetella sopiva CAD/CAM ohjelmisto. Sitä ennen aloitin konsolin hahmottelun jo saapuneiden komponenttien ja tilattujen komponenttien mittoihin perustuen. Tällä tapaa voi verrattain nopeasti kokeilla ideoita millainen konsolista voisi tulla:

Muutamassa tunnissa raapustelluista etu- ja sivuprojektiosta näkyy karkea osien sijoittelu. Muutama alkuvaiheen idea piirrellessä tuli, ja parhaimmat niistä yritän pitää mukana suunnittelun jatkuessa.

  • Konsolin yläosassa ja sivulla on pieni slotti, josta voi pujottaa pelikohtaisen yläpaneelin kotelon sisään. Sen takana pitäisi olla hieman tilaa muutamalle led-valolle ja pienille kaiuttimille

  • Koko konsolin tulee muistuttaa etäisesti litistettyä arcadekabinettia

  • Alaosaan kolo vaihdettavaa ohjainyksikköä varten. Tämä sallisi erilaisten ohjainpaneelien vaihtamisen pelin mukaan, sillä eri peleissä on usein eri määrä painikkeita ja tikun tilalla voisi olla myös ohjainpallo tms.

Siinäpä alustavaa ideointia. Yritän jatkaa pienin postauksin homman kehittyessä, ja toivottavasti vähän nopeammassa tahdissa kun viimevuotisessa Arttu Re^3 -projektissani.

--
27 katselukertaa

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page