top of page
  • Pasi

Little Knight Arthur palkittiin Vuoden 2016 Ilmiönä Suomen pelialan palkintogaalassa

Päivitetty: 7. tammik. 2021

Suomen pelikehittäjät ovat mukavaa ja lahjakasta porukkaa. Suomesta tulee menestyneimpiä mobiilipeliyrityksiä, useita kovan luokan konsoli- ja PC-pelikehittäjiä, ja korkeatasoista pelitekniikkaa joka laajenee uusille aloille kuten eSports ja AR/VR. Tämä joukko kehittää luultavasti eniten ja innovatiisimpia pelejä per asukas verrattuna mihinkään muuhun maahan. Suomen peliala järjestää myös vuosittain gaalatapahtuman, jossa kokoonnutaan ja jaetaan palkintoja, Finnish Game Awards. Viime torstaina Finnish Game Awards 2016 järjestetiin Helsingissä ja minulle se oli liikuttava ja ilahduttava tapahtuma.

Oli ilo tavata ja nähdä niin monia ihmisiä, jotka tekevät töitä Suomessa pelien kehityksen parissa.

Joitakin heistä olin oppinut tuntemaan vastikään täällä uudessa kotikaupungissani Jyväskylässä, jossa muuten on terve ja kasvava paikallinen kehittäjäyhteisö, jo julkaistuja lupaavia pelejä, ja uusia projekteja liikkeellä.

Tavatessani vanhoja tuttuja hyvin monien vuosien takaa alkoikin tunnelma käydä tunteikkaaksi. Jos kuulut näihin ihmisiin, parhaat terveiset, ja toivonpa ettei ihan näin monta vuotta mene kunnes taas tapaamme. Mieluusti näkisin teitä uudelleen viikkojen tai kuukausien sisällä, vuosien (tahi vuosikymmenten) sijaan. Tiedän, että monet teistä olette tehneet Suomessa pelien ja niiden tekniikan parissa töitä pitkät ajat ja jatkatte kuin ennenkin hommia, jotta ala Suomessa kehittyisi ja kasvaisi edelleen.

Liikuttavin hetki omalle kohdalle tuli sitten, kun Neogames palkitsi pelini Little Knight Arthur, joka pelastettiin Kasettilamereiden toimesta viime syksynä ja jonka julkaisin tällä saitilla tämän vuoden alussa. Kun palkinnon alustuksessa puhuttiin Suomen 21-vuotiaasta peliteollisuudesta ja siirryttiin sitten vielä kymmenisen vuotta aiempaan aikaan, tajusinkin yhtäkkiä että tässähän saatetaankin tarkoittaa minua ja ikivanhaa peliäni.

Oli suuri kunnia noutaa palkinto Suomen viime vuoden parhaiden pelinkehittäjien välissä, sellaisten kuin Colossal Order ja suurenmoinen ja menestynyt Cities: Skylines, Frozenbyte ja komea Trine 3 ja muut (katso kaikki palkitut ja ehdokkaat linkistä alempana). Tunnustus ja onnittelut sekä nuoren sukupolven pelien kehittäjiltä että vanhoilta kavereilta jäivät lämpimäksi muistoksi sydämeeni. Toivon että ne muutamat kiitossanat, jotka sain paikan päällä lausuttua, jollain lailla tavoittivat ja välittivät tuntemukseni yleisölle.

Kotona taas ja luonnollisesti palkinnolle kuuluu yläpaikka työhuoneeni kirjahyllyssä:

Suomen pelialalle: olkoon vuosi 2016 taas edellisvuotta parempi!

Järjestäjien pressit tapahtumasta:

Kaikki voittajat, ehdokkaat ja lisää tapahtumasta:

--49 katselukertaa

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page